Om oss

Mitt på Närkeslätten, utanför Örebro har vi i familjen Persson vårt lantbruk och vår kvarn. Vi odlar, mal och förädlar ekologisk närodlad spannmål till produkter med hög kvalitet som ger dig mer än bara en god smakupplevelse.

Historia

1977 tog vi över gården från Gunnars far och sedan 1989 har vi bedrivit ekologisk spannmålsproduktion. I mitten av 1990-talet började vi själva sälja våra förädlade produkter under varumärket Råberga Ekoprodukter och 2007 köpte vi Kullens kvarn i Glanshammar utanför Örebro. Där mal vi den spannmål som sedan är grunden i våra produkter. Kullens kvarn har funnits i bygden i nästan 100 år.

Ekologiskt

Råberga Ekoprodukter är ekologiska mjöl och andra ekologiska produkter från spannmål som odlas utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgjorda gödningsmedel. Spannmålen vi mal av har vi odlat själva eller kommer från andra utvalda bönder runt Närkeslätten. Dvs, spannmålen är närodlad och har bara en kort transport till kvarnen.

Produkter

Våra produkter kännetecknas av att de är ekologiska, närproducerade, har hög kvalitet samt är ursprungssäkra. När vi mal blandar vi inte ihop spannmål från olika bönder utan mjölet i en mjölpåse kommer från en och samma bonde. Det kallar vi ursprungssäkert, eftersom vi och du som kund med säkerhet kan veta exakt vart innehållet i mjölpåsen kommer ifrån.

Mer information om vår verksamhet och våra produkter från Råberga Ekoprodukter hittar ni här på vår hemsida. Varmt välkommen att titta runt, och tveka inte att ta kontakt med oss om ni har några frågor, eller varför inte hälsa på oss i vår kvarn!

Vänliga hälsningar
Eleonor, Gunnar & Simon

Gunnar_Eleonor_Simon_1
Gunnar, Eleonor & Simon
Kullenskvarn