Bakstål, 10mm

Bra att grädda bröd och pizza på

Bakstål, 10mm

Att baka bröd eller pizza på ett bakstål gör så stor skillnad. Undervärmen som bakstålet ger hjälper brödet att växa fint eller ger pizzan en frasig botten.

Vårt bakstål är lokalproducerat, precis som våra andra produkter. Ca 500m från kvarnen har Sofia Naumow sitt smidesföretag Kowal och där gör hon bakstålen åt oss.

Vårt bakstål är 10mm eftersom ett bröd behöver hög värme och värme länge och ett bakstål på 10mm kan lagra mycket värme under lång tid.

Bakstålet är förbehandlat med rapsolja. Innan användning bränns det in genom att lägga det i ugnen på hög värme.

Bakstålet blir mörkare och mörkare med tiden och behöver egentligen ingen speciell skötsel. Se dock till att det alltid är torrt. Om det diskas ska det diska för hand och torkas av på en gång. Om det blir någon lite rostfläck på det så går det bort med lite stålull eller ett fint sandpapper.