Vetemjöl

Vetemjöl är fint siktat mjöl, dvs kli och groddar är vid malningen bortsiktat.
Vi mal tre olika sorters vetemjöl av tre olika sorters vårvete; Dacke, Quarna samt kulturvetesorten Fylgia röd.
Proteinet bestämmer hur glutenstarkt ett mjöl är. I en deg med starkt mjöl kan man tillsätta mer vätska och få ett större bröd. Ett starkt mjöl passar bäst till matbröd. Ett svagare mjöl har inte lika starkt gluten och passar bra till tex kakor, pizza och degar med bakpulver. Även knäckebröd och tunnbröd bakas bäst av ett glutensvagt mjöl.
Vetemjöl finns i 2kg, 5kg samt 25kg.

Vetemjöl Dacke:

Allroundmjöl som är medelstarkt med bra bakegenskaper som passar till både matbröd, bullar, småkakor, paj, pizza mm.
– Odlare: Lars Eric Anderson, Åkerby Säteri, Örebro
– Protein: 12
– Falltal: 393
– Askhalt: 0,87% ts
– Utmalningsgrad: 65%

Vetemjöl Quarna:

Ett starkt mjöl med mycket bra bakegenskaper för stora och höga matbröd.
– Odlare: Pehr Falkenström, Svinnersta Östergården, Vretstorp
– Protein: 13,6
– Falltal: 303
– Askhalt: 0,86% ts
– Utmalningsgrad: 65%

Vetemjöl Fylgia röda:

Ett lite svagare vetemjöl med mer smak malt på kulturvetesorten Fylgia röd. Passar bra till lägre matbröd, bullar, kakor, paj, pizza mm. Du kan läsa mer om mjölet här på sidan om Fylgiavetemjöl, siktat.
– Odlare: Björn Ingarsson, Glanshammar
– Protein: 10,8
– Falltal: 404
– Askhalt: –
– Utmalningsgrad: 65%

Vetemjöl 2kg
Stäng meny
×
×

Kundvagn